GreenMark Organic Bio amaránt mag (500g)

GreenMark Organic Bio amaránt mag (500g)

730 Ft-tól 6 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

További ajánlataink

Termékleírás
Típus Amarant mag
Bio mag Igen
Tömeg 500 g

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Az amaránt a gabonák és minden más növényi táplálék közül kiemelkedően magas vastartalommal rendelkezik , mennyiségét és biológiai hasznosulását egyaránt figyelembe véve. Magas vastartalma miatt vegetáriánusok és vashiányos személyek számára egy kitűnő vasforrás , mely könnyen beilleszthető a mindennapos étkezésekbe. Emellett kiemelkedő kalcium tartalma is, amely nagyobb mennyiségben található meg benne, mint a tejben. A kalcium bevitel kiválóan megoldható fogyasztásával. Tejérzékenyek számára kifejezetten ajánlott. Magnézium tartalma nagyságrendekkel nagyobb a gabonaféléknél , amely nem csak az elme frissességének megőrzésére, de a szívizom működésére is jótékony hatással van. A magnézium természetes beviteli forrása , mely azért is fontos, mert a magnézium jelentős szerepet tölt be számos biológiai folyamatban, többek között az idegrendszer és az izmok működésében, a fehérje-, zsír-, szénhidrát anyagcserében és a szív- és érrendszer működésében, valamint a csontok felépítésében. Az amarántot gluténmentes sége miatt lisztérzékenyek is fogyaszthatják . A lúgosító étrendbe beilleszthető értékes növényi élelmiszer. Tápanyagtartalom: 100g-ban átlagosan (kJ/kcal) 1529/365 Fehérje (g/100g) 14,6 Szénhidrát (g/100g) 56,8 Zsír (g/100g) 8,8 Élelmi rost (g/100g) 15,5 Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, cink Vitaminok: B1, B2, B6, C Felhasználása: Sós és édes ételekhez egyaránt. A mag főzve, pirítva, fasírtokba keverve, csíráztatva és töltelékként fogyasztható. A mag hő hatására kipattog, mint a pattogatott kukorica, ebben a formájában közvetlenül is fogyasztható. Felhasználható még müzlibe keverve, süteményekbe és desszertekbe sütve, köretként ízlés szerinti fűszerezéssel. Elkészítése: Főzve A megmosott amaránt magot ötszörös mennyiségű enyhén sós vagy fűszeres vízben forrald fel és kb. 30 perc alatt kis lángon főzd puhára. Igény szerint főzés előtt egy órára beáztathatod a könnyebb puhulás miatt. Desszertnek Amarantgolyó: 10 dkg amarant mag, 4 evőkanál méz, fahéj
Az amaránt magot folyamatos keverés közben, kis lángon, magasfalú edényben pattogtasd ki. A kipattogott amarántot keverd össze a mézzel és a fahéjjal. Formázz belőle kis golyókat és tedd a hűtőbe. Ízlés szerint a kész golyókat meghempergethetedkókuszreszelékben vagy kakaóban. Édes amarántos gyümölcsszósznak (süteményre öntetként, hidegen joghurtba keverve vagy magában is fogyaszthatod) Amarántos szamócaszósz: 2 csésze víz, 1 csésze amaránt mag, 2 csészényi aprított szamóca, 2 evőkanál méz, alaposan megtisztított fél citrom héjával nagyon apróra vágva.
Kisebb edényben forrald fel a vizet. Tedd bele az amaránt magot a mézet a szamócát és a citromot. Kevergesd addig míg újra forrni kezd. Ekkor kisebb lángon, lassan főzd kb. 45 percig, míg az amaránt megpuhul. 500g   Így is ismerheti: Bio amaránt mag 500 g, Bioamarántmag500g, Bio amaránt ma g (500 g)
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^