NATUR-FOOD Bio kesudió (100g)

NATUR-FOOD Bio kesudió (100g)

Ezt a terméket egyik partnerünk sem forgalmazza. Kérjük, válasszon az alábbi termékek közül!

További termékek a kategóriából

További NATUR-FOOD termékek: NATUR-FOOD Magvak

Kalifa Natúr kesudió (100g) Magvak 885 Ft Kalifa Natúr kesudió (100g) NATUR-FOOD Kesudió (100g) Magvak 770 Ft-tól NATUR-FOOD Kesudió (100g) Kalifa Sós pörkölt kesudió (70g) Magvak 695 Ft Kalifa Sós pörkölt kesudió (70g) BiOrganik Bio quinoa puffasztott (100g) Magvak 830 Ft-tól BiOrganik Bio quinoa puffasztott (100g)
Termékleírás
Típus Kesudió
Bio mag Igen
Tömeg 100 g

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Naturfood Bio Kesudió 100g A kesudió az olajos magvak közé tartozik és kiemelkedő egészségügyi hatásai vannak. A kesudióban található legfontosabb vitaminok, elemek: B2, B3, B6, vitamin, biotin, folsav, jód, mangán, magnézium, kálium, kalcium, vas, szelén és cink. A kesudió gazdag B vitaminokban, melyek segítenek az idegek és izmok megfelelő működésében, és szabályozzák az étvágyat. A kesudió természetes jódforrás, melyet azért érdemes a jód pótlása céljából fogyasztani, mert Magyarország jódban szegény terület, ezért ahogyan tudjuk, pótoljuk a jódot. A kesudió fogyasztásával jódot is juttatunk a szervezetbe, mely a jódhiányból fakadó betegségek megelőzését szolgálja. A kesudió gazdag magnéziumban, ami idegesség esetén nyugtatóan hat, egy komoly vizsga előtt elrágcsálni egy marék kesudiót mentőöv lehet. Nyugtató hatása érvényes a pihentető alvás megteremtésekor is, amikor valaki feszült, ingerült lefekvés előtt, 10-15 szem kesudió elfogyasztása után megnyugszik, és másnap kipihenten ébred. A kesudió gazdag cinkben, ami az immunrendszer helyes működéséhez szükséges, meghűléses időszakokban a cinket pótolhatjuk táplálékkiegészítő készítményekkel, melyek segítenek a betegség gyors leküzdésében, de a kesudió fogyasztásával természetes módon vértezhetjük fel immunrendszerünket a kórokozókkal szemben. A kesudió gazdag kalciumban, a csontok építőkövét jelentő ásványi anyagban. Éppen ezért a csontritkulás megelőzése céljából is fogyasztható a kesudió. Emellett gazdag vasban, mely a vashiánnyal küzdők számára nyújthat megoldást. A kesudió tartalmaz olyan zsírsavakat, melyek a koleszterin szintet csökkentik. A legújabb kutatások a kesudió fogyókúrára gyakorolt jótékony hatásáról számolnak be, miszerint a rendszeres kesudió fogyasztás csökkenti az éhségérzetet, ezáltal kevesebbet eszik a fogyni vágyó. Kiváló magában, müzlibe, kásába keverve, desszertekhez, darálva vagy pirítva Elkészítése: a kesudiót receptekben bármilyen dió helyettesítésére is használhatjuk. Vagy pirítsuk 10-15 percig sütőben. A kesudió nem tartalmaz koleszterint, candida diéta során is fogyasztható Tápanyagtartalom 100g-ban átlagosan: 2377kJ / 572kcal, Fehérje 20,6, Szénhidrát 30,5 ebből cukor -, Zsír 42,2g, Telített zsírsavak 9,1g, Élelmi rost 2,9g, Nátrium 14g.

Így is ismerheti: Bio kesudió 100 g, Biokesudió100g, Bio kesudió (100 g)

Galéria

Vélemények

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.