Natúr-Nasi Makadámdió (100g)

Natúr-Nasi Makadámdió (100g)

Natúr-Nasi Makadámdió (100g)

Ezt a terméket egyik partnerünk sem forgalmazza. Kérjük, válasszon az alábbi termékek közül!

További termékek a kategóriából

További Natúr-Nasi termékek: Natúr-Nasi Magvak

Kalifa Natúr kesudió (100g) Magvak 0 Ft Kalifa Natúr kesudió (100g) Kalifa Törökmogyoró (100g) Magvak 0 Ft Kalifa Törökmogyoró (100g) NATUR-FOOD Mandulabél (100g) Magvak 650 Ft-tól NATUR-FOOD Mandulabél (100g) NATUR-FOOD Kesudió (100g) Magvak 815 Ft-tól NATUR-FOOD Kesudió (100g)
Termékleírás
Típus Makadámdió
Bio mag Nem
Tömeg 100 g

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Magas a rosttartalma, koleszterin mentes és diétákban kívánatos vitaminokban gazdag. A makadámdiót a világ legfinomabb diójának tartják. Valóban, a dió kellemesen puha, majdnem krémes állagú, intenzív ízű mag, mely nem véletlenül az ínyencek kedvenc diója. Mindez pedig szerencsés módon még nagyon sok egészséges tulajdonsággal is párosul. A makadámdió minden más természetes növénynél magasabb arányban tartalmazza az egyszeresen telítetlen zsírsavakat („egészséges zsírok). Magas a rosttartalma, koleszterin mentes és diétákban kívánatos vitaminokban gazdag. Makadámdió (nyers mag) tápanyag összetétele 100g-ra vonatkoztatva: Energia: 3080 kJ (747 kcal) Nedvesség: 1,2 g Fehérje: 9,2 g Zsírok összesen: 74,0 g ebből: Egyszeresen telítetlen zsírsavak: 60,0 g Többszörösen telítetlen zsírsavak: 4,0 g Telített zsírsavak: 10,0 g ASH tartalom: 1,3 g (összes ásványi anyag tartalom) Szénhidrát (összes): 7,9 g Cukor: 4,6 g Élelmi rost: 6,4 g Koleszterin: nem tartalmaz Ásványi anyagok: Kálcium: 64 mg Kálium: 410 mg Nátrium: 2 mg valamint kisebb mennyiségben: foszfor, magnézium, szelén, cink, réz, vas Vitaminok: B1 vitamin: 0,7 mg B2 vitamin: 0,1 mg B5 vitamin: 1 mg B6 vitamin: 0,4 mg E vitamin: 1,5 mg (az E vitamin tartalom nagyban függ a mag frissességétől!) valamint nikotinsav (B3 vitamin): 2 mg és folsav (B9 vitamin): 10 g Transz-zsírt nem tartalmaz fitokemikáliák: polifenolok, amino savak, szelén, flavonolok és fitosterolok Genetikailag nem módosított növényekből kerül előállításra A fenti adatok ehető minőségű dióra vonatkoznak. A termés idejének és helyének függvényében a megadott értékektől minimális eltérés lehetséges. Forrás: AGAL. A makadámdió jelentős mennyiségű fehérjét tartalmaz. A makadámdióban megtalálható fehérjéket esszenciális és nem esszenciális aminosavak alkotják. A makadámdió optimális mennyiségben tartalmazza az összes esszenciális aminosavat. A makadámdióban megtalálható zsírsavak túlnyomó részt egyszeresen telítetlenek, melyeket gyakran „egészséges zsírok néven is említünk. A makadámdió nagyobb százalékban tartalmaz egyszeresen telítetlen zsírokat, mint bármely másik természetes termék. Alacsony viszont a káros telített zsírsavtartalma, és a többszörösen telítetlen zsírsavtartalma is. Egy diétában alapvetően jó elképzelés lenne a kevesebb zsír fogyasztása, de az elfogyasztott zsír fajtája mégis sokkal fontosabb, mint a mennyisége. A mértékletesen fogyasztott zsír a jóllakottság érzést idéz elő, valamint hosszútávon fenntartható eredményeket hoz egy diétában. Az alacsony zsírmennyiséggel végzett diéták eredményei pedig nehezen fenntarthatók. A mediterrán diéta során a szervezetbe bevitt energia 40%-át zsírok biztosítják, így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen zsírt fogyasztunk.

Így is ismerheti: Makadámdió 100 g, Makadámdió100g, Makadámdió (100 g)

Galéria

Vélemények

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.