BiOrganik BIO hajdina 500g BiOrganik

Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

BiOrganik BIO hajdina 500g BiOrganik

1 419 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
paleocentrum.hu
Termékleírás
Márka BiOrganik
Kiszerelés 500g
Gyűjtőcsomagolás 25 db / karton
Minőségét megőrzi 2025.12.31
Árukereső.hu Export Kategória Étel-Ital/Magvak
Árgép.hu Szállítási Idő 1-2 munkanap
Árgép.hu Szállítási Költség 899
EAN 5999559310454

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Pohánka, tatárka, tatárbúza. Magas rosttartalmú. Gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

A hajdina eredetileg Ázsia középső részéről származik. Hozzánk a népvándorlás útján jutott el. A 20. század előtt főleg a szegényebb, földművelésből élő rétegek fogyasztották, kása formájában, de később teljesen eltűnt az étrendünkből. Csak az elmúlt pár évben kezdtük el újra felfedezni. Az érdekes, háromszög alakú, szürkés-barnás színű magoknak különleges aromája van, ami elsőre furcsa lehet, de megfelelő fűszerezéssel könnyű megszokni és megszeretni. Kiválóan illik a dióhoz és a bazsalikomhoz. A hajdina eredetileg nem tartozik a gabonafélék közé (a keserűfűfélék családjába tartozik), de mégis nagyon hasonló, mint külalakra, beltartalmi értékre és a felhasználási lehetőségek tekintetében is. Jelentőség, hatások : A hajdina rostokban gazdag, ami nemcsak az emésztést segíti és enyhíti a székrekedéses panaszokat, de vércukor- vagy koleszterinproblémák esetén is előnyös. Glikémiás indexe alacsony, így cukorbetegeknek, inzulinrezisztenciásoknak és fogyókúrázóknak is ajánlott. A hajdina gazdag metionin nevű aminosavban, amely májvédő hatású. Ezen kívül lizint is jelentős mennyiségben tartalmaz, amely a gabonafélékre kevésbé jellemző. Igen értékes vitamin- és ásványi anyagforrás. Folsav, magnézium, kálium és cinktartalma kiemelendő, illetve B-vitamin tartalma a gabonákhoz hasonló. Antioxidáns és flavonoid tartalma miatt a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében van szerepe. Ezeken kívül tartalmaz egy rutin nevű anyagot, amely erősíti a hajszálerek falát és javítja a vérkeringést. A vérnyomás szabályozásában is lehet szerepe. A hajdina nem tartalmaz glutént. Felhasználás : Kb. kétszeres mennyiségű vízben vagy zöldséglében 20 perc alatt készre főzzük. Leginkább köretként vagy kásaként fogyasztják, de készíthető belőle levesbetét (gombóc), fasírt és felhasználható töltött zöldségek készítéséhez is. A fűszerek közül jól illik hozzá a bazsalikom és a curry. Összetevők: hajdina*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték:
1436 kJ / 343 kcal
Zsír:
3,4 g
- amelyből telített zsírsavak:
0,7 g
Szénhidrát:
71,5 g
- amelyből cukor:
0 g
Rost:
10 g
Fehérje:
13,3 g
Só:
0,01 g Száraz, hűvös helyen tartandó! Származási ország: Kína, Lengyelország, Ukrajna, Németország.

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.