Dénes-Natura Szezámmag 500 g

Dénes-Natura Szezámmag 500 g

Ezt a terméket egyik partnerünk sem forgalmazza. Kérjük, válasszon az alábbi termékek közül!

További termékek a kategóriából

További Dénes-Natura termékek: Dénes-Natura Magvak

NATUR-FOOD Szezámmag 500 g Magvak 1 570 Ft NATUR-FOOD Szezámmag 500 g NATUR-FOOD Szezámmag 200 g Magvak 615 Ft NATUR-FOOD Szezámmag 200 g Biopont Bio szezámmag 200 g Magvak 800 Ft-tól Biopont Bio szezámmag 200 g Dénes-Natura Hántolt köles 500 g Magvak 725 Ft Dénes-Natura Hántolt köles 500 g

Árdiagram

Áttekintést kaphat a termék árának alakulásáról.
 
minimum ár
 
átlagár

Árfigyelő

Árfigyelő szolgáltatásunk értesíti, ha a termék a megjelölt összeg alá esik.
Aktuális legalacsonyabb ár: 0 Ft

Termékleírás
Típus Szezámmag
Bio mag Nem
Tömeg 500 g

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Magas kálcium tartalmú szezámmag

A szezámmag a magvak királyának is nevezett ősi táplálék ezt a nevet valóban kiérdemelte. Mivel Kínában gyakorlatilag ismeretlenek voltak a tej és a tejtermékek, ebből adódóan nagy szerepe volt ennek az értékes, kalciumban is igen gazdag magnak (egy fél pohárnyi szezámmag háromszor annyi kalciumot tartalmaz, mint egy pohár tej).

A szezámolaj minőségileg felülmúlhatatlan, mert nem avasodik, sokáig eltartható.

A szezámmag kalciumban sokkal gazdagabb, mint a tej, a sajt, vagy bármelyik olajos mag.  Telítetlen zsírsavakban gazdag, 55 %-a olaj. Kitűnő természetes forrása a B vitaminoknak, inozitolnak, kolinnak és az E vitaminnak.  

Mézzel kombinálva egyes országokban fontos "fiatalító" ételként vált ismertté.

A szezámmagot ne tároljuk sokáig, mert magas zsírtartalma miatt avasodásra hajlamos. Felhasználás előtt célszerű szárazon kissé megpirítani, mert így dióízűvé és -illatúvá válik. Továbbá hő hatására a benne lévő emésztést gátló anyagok lebomlanak. A serpenyőbe egyszerre ne tegyünk sokat, és hogy ne égjen le, folyamatosan kevergessük. Saláták ízesítésére, panírozáshoz, kenyerekhez, édességekhez, müzlik alkotórészeként használhatjuk. Ha kávédarálón ledaráljuk a magot, majd mozsárban finom porrá törjük, finom ízesítőanyagot kapunk.

A szezámmag felhasználása



  • A szezámmag csíráztatása: átlagos áztatási idő 4-6 óra 


  • Hagyjuk 1-2 napig növekedni, majd fogyasszuk 


  • A túl hosszúra nőtt csírák keserűek



Így is ismerheti: Szezámmag500g

Galéria

Vélemények

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.