magzsola Törökmogyoró, Blansírozott 250 g, héj nélküli

magzsola Törökmogyoró, Blansírozott 250 g, héj nélküli

2 534 Ft

Ajánlataink a termékre

 

magzsola Törökmogyoró, Blansírozott 250 g, héj nélküli

2 534 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
magzsola.hu
Termékleírás
Török mogyoró, törökmogyoró, blansírozott, héj nélküli. Önmagában is finom csemege

Török mogyoró , törökmogyoró, blansírozott, héj nélküli. Önmagában is finom csemege. Mi az a blansírozott mogyoró? A blansírozott mogyorót úgy készítik, hogy a belső, vékony, haártyaszerű héjas mogyorót forrásban lévő vízbe dobják néhány percig, hogy eltávolítsák ez a vékonyabb héjat. A héj eltávolítására után a török mogyoró finom íze lesz, de szárazabb is. Íg, az ezzel készült sütikben valamivel több zsíradékot, vajat érdemes haszálni. A blansírozott török mogyoró otthon is elkészíthető: Hogyan lehet gyorsan blansírozni a mogyorót? Egy mély serpenyőben felforraljuk a vizet, és lassan hozzáadunk 2 kanál a szódabikarbónát. Ezután adjuk hozzá a mogyorót a vízhez, és forraljuk körülbelül 5 percig. Vegyük ki a mogyorót a serpenyőből egy lyukas kanál segítségével, hogy a felesleges vizet lecsöpögtessük, és azonnal tegyük egy tál hideg vízbe amiben jégkockák vannak. Íg szinte sokkolódik, igen gyorsan lehül, és könnyen lejön a héj róla. Milyen előnye van a blansírozásnak? A mandula, a földimogyoró és a mogyoró héja keserű ízű. Ha süteménybe, tortába szeretnéd felhasználni, és nem szeretnéd, hogy az édesség végül keserű ízű legyen, akkor szükséges ez a folyamat. A keserűséget a dió blansírozásával szüntetheti meg. További, egészséges magvak, akár nagyobb kiszerelésekben isTörökmogyoró - nemcsak sütikbe. Előnyök: Az E-vitamin egyik leggazdagabb forrása, a mogyoró az egyik legegészségesebb dió, enyhén édes és ropogós ízű. A törökmogyoró blansírozva, vagy anélkül is, gazdag tápanyagforrás, mivel telítetlen zsírsavakat, fehérjét, rostokat és fitokemikáliákat tartalmaz. Mikrotápanyagokat is tartalmaznak, például kalciumot, magnéziumot, káliumot és szelént, valamint polifenolokat és B-komplex vitaminokat. 100 g mogyoró tápértékét az alábbiakban közöljük. Kalória: 628 kcal Összes zsír: 61g Összes szénhidrát: 17g
  • Élelmi rost: 9,7g
  • Cukor: 4,3 g
Fehérje: 50g vas: 4,7 mg Kalcium: 114 mg Kálium: 680 mg Magnézium: 163 mg Mangán: 6,175 mg Foszfor: 290 mg Szelén: 2,4 mg Cink: 2,45 mg Béta-karotin: 11,00 mcg B1-vitamin: 0,643 mg B2-vitamin: 0,113 mg B6-vitamin: 0,563 mg C-vitamin: 6,3 mg E-vitamin: 15,03 mg K-vitamin: 14,2 mcg A törökmogyoróban található rostok és polifenolok probiotikumként is működnek, amelyek serkentik az emésztést. Ezért a mogyoró a fogyásban is hatékony.

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.