Natur Tanya Prémium útifű maghéj - psyllium 300g Natur Tanya® - vitaminindex

Natur Tanya Prémium útifű maghéj - psyllium 300g Natur Tanya® - vitaminindex

2 900 Ft

Ajánlataink a termékre

 

Natur Tanya Prémium útifű maghéj - psyllium 300g Natur Tanya® - vitaminindex

2 900 Ft
Raktáron
irány a bolt »
vitaminindex.hu
Termékleírás
Arukereso.hu Export Kategória magvak
Méret 300g
Gyártó Natur Tanya
EAN 5999565080518
Argep.hu Szállítási Idő 1 munkanap
Szállitási idő 1 munkanap
olcsobbat.hu Szállítási idő 1
kiszerelés utifu-nt-300.jpg

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Az útifű maghéj duzzadó rost, egy extrém módon hidrofil nyálka, ami könnyedén elnyeli a vizet. Eredeti méretének a tízszeresére duzzad meg a belekben , lágy gélszerű anyagot formál, ami körkörös forgó mozdulatsorral halad keresztül a bélrendszeren, miközben növeli a széklettömeg nagyságát, lágyítja tartalmát, megtisztítja a belek falát, és serkentik a bél perisztaltikát.

Segít az emésztéshez kiválasztott epe kiürítésében (ami enélkül a belekben újra felszívódna), továbbá segíti a többlet zsír-, cukor- és koleszterinadag kivezetését. A psyllium duzzadási képességeit a konyhában is jól ki tudjuk aknázni, sütemények, kenyerek készítésénél, és sűrítésnél. A psyllium az egyik legjobb sikérhelyettesítő is, amivel a gluténmentes tészták gyúrhatóvá, formálhatóvá tehetőek. Béltisztítás vagy bélfal tisztítás? Sokan béltisztítónak aposztrofálják az útifű maghéjat, pedig csak a bélfalak tisztításában vesz részt. Béltisztítás ugyanis nem lehetséges bélflóra építés nélkül, ezért ezt a jelzőt túlzásnak találom. Egész egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy az emésztőrendszerünkben baktériumok trilliói élnek, melyek nélkül nem csak, hogy nem létezik tökéletes emésztés, de ők adják az immunrendszerünk 70%-át is, és óriási szerepük van a mindennapi jó közérzetünk elérésében. Ezek a hasznos bélbaktériumok olyan mikroorganizmusok, amik az egész szervezet egészségét befolyásolják és még a kültakarónk szépsége is függ tőlük. Részt vesznek az emésztésben, segítik a tápanyagok felszívódását, vitaminokat szintetizálnak, immunvédő-, gyulladáscsökkentő- és antibakteriális anyagokat termelnek. Lejjebb ajánlok béltisztítót is, de most beszéljünk a rosthiányról. Rostválság Egy átlagos étrendnek 75:25 arányban kellene tartalmaznia nem oldódó-oldódó rostot. Kijelenthetjük, hogy a teljes fejlett világ "rostválsággal" küzd, az átlagember kevesebb, mint a felét viszi be a napi ajánlott adagnak! Ennek következményeként megnő az elhízott emberek száma, és a különböző bélbetegségek vezető betegséggé léptek elő. Azt a régi szemléletet, ami szerint a rostok mindössze a testsúly karbantartására, a belek mozgásának segítésére és a székrekedés megszüntetésére valók, felejtsd el! A rostban gazdag étrend valóban elemi része az egész szervezet egészségének. Például megfelelő rostpótlással elkerülhetők, megelőzhetők lennének a szív-és érrendszeri betegségek, a II-es típusú cukorbetegség, vagy éppen az epekövesség. Ennek tudatában különösen kirívó az a hiányosság, hogy a legtöbben nem viszünk be elegendő rostot a szervezetünkbe; olyan hiányosság ez, ami azonnali cselekvést kíván! A rostok fajtái Oldódó és nem oldódó rost Az emészthető és nem emészthető rostokat általánosan oldódó és nem oldódó rostoknak nevezik. A fő különbség közöttük a vízben való oldódási képességük. Az oldódó és nem oldódó rostok egyaránt nem emésztődnek meg. Tehát nem is kerülnek a vérkeringésbe. A rosttartalom gyakran a "teljes szénhidrát"- pont alatt található a tápanyag adatoknál. Mivel nem emésztett, 0 kalóriát nyújt. Ahelyett, hogy energiaként felhasználódna, eltávozik testünkből. Az oldódó rost gélt formál, mikor folyadékkal elegyedik, a nem oldódó pedig nagyrészt érintetlenül halad keresztül a beleken, de közben táplálékul szolgál a bélflórában élő hasznos bélbaktériumok számára. Mindkét típusú rost töményebbé teszi ételedet, így élvezheted étvágycsökkentő hatásukat, anélkül, hogy további kalóriát fogyasztanál. Ekképpen mindjét rosttípus fontos a súlyvesztésben, és megtartásban. A nem oldódó rost szerepe
  • táplálékul szolgálnak a bélflóra hasznos bélbaktériumai számára (bélflóra egyensúly)

  • csökkentik az allergiás válaszreakciókat

  • visszaszorítják a fekál toxinokat

  • a rövid szénláncú zsírsavak (SCFA) termelésével táplálják a GALT immunsejtjeit és az elhízás ellen hatnak

  • a rövidláncú prebiotikus rostszálak gátolják a kórokozó baktériumok növekedését, erősítve ezáltal az immunrendszert

  • segítenek a végbélrák megakadályozásában azáltal, hogy optimális pH szintet tartanak fent és, megakadályozzák, hogy a mikróbák rákos anyagokat termeljenek

  • képesek a zsírok és a szénhidrátok anyagcseréjének befolyásolására, azáltal, hogy szabályozzák a vércukorszintet, csökkentik a szabad zsírsavak és a koleszterin koncentrációját

  • segítik a magnézium, a kalcium, a cink és a réz felszívódását. (ami a székrekedést illeti, értékes segítséget jelent ebben a magnézium megnövekedett felszívódása).
előnyei
  • elősegíti a rendszeres bélmozgást és megakadályozza a székrekedést

  • rövidebb idő alatt távolítja el a mérgező salakanyagot a bélből
Top nem oldódó rost: FOS -cc prebiotikum (rövid láncú fructo-oligo-saccharidok)
Magyarországon a Cotifibra bélradír névre hallgató étrend-kiegészítő tartalmazza a legnagyobb mennyiségben. Ez 7000mg rövid láncú prebiotikus rostot jelent a napi adagban. Az oldódó rost szerepe
  • kíméletesen, lágyan tisztítják a belek falat

  • csökkentik a belek gyulladásait, enyhítik a belek túlérzékenységét

  • tehermentesítik a bélrendszert és elősegítik kiegyensúlyozott működést

  • szélsőséges emésztési zavarokban való egyensúly teremtés, legyen az akár hasmenés vagy székrekedés

  • meghosszabbítják a gyomor ürítési idejét, így a cukor lassabban szabadul- és szívódik fel
  • csökkentik a LDL koleszterintet (rossz koleszterin)

  • csökkentve a szívbetegségek kockázatát

  • szabályozzák a vércukorszintet

  • csökkenti a szervezet inzulinszükségletét, és előnyös a cukorbetegeknek, mivel lassítja a cukor felszívódását a bélből

  • megelőzik az epekő kialakulását

  • székletlazító tulajdonságuk nélkülözhetetlen aranyeres panaszoknál is
Az útifű maghéj fogyasztásának 9 előnye
  • elősegíti az emésztést, megakadályozza a székrekedést

  • nyugtató hatással bír az érzékeny belekre

  • fontos étkezési kiegészítő aranyér, irritábilis bélszindróma és diverticulosis esetén

  • lassítja a táplálék, főleg a zsírok és cukrok felszívódását

  • sok folyadékkal fogyasztva teltségérzetet is okoz

  • csökkenti az LDL koleszterinszintet

  • szabályozza a vércukorszintet, csökkenti a szervezet inzulinszükségletét

  • sütéshez-főzéshez; Sikérhelyettesítő. A kenyér- és süteménytészta megfelelő állományának elérésére, édességekhez, krékerhez, fasírthoz, levesek, főzelékek sűrítésére.

  • teljesen természetes és biztonságos, nem okoz függőséget.
Rostok és testsúlycsökkentés Ha túlsúlyos vagy és szeretnél egy kis segítséget a súlyvesztéshez fogyassz magas rosttartalmú ételeket. A rost nem egy mágikus súlyvesztési eszköz, de rendelkezik azzal a képességgel, hogy anélkül lakat jól, hogy valóban eleget ennél. Éspedig ezért: a fölös kilók leadásának egyik leghatékonyabb módja az éhség kontrollálása, ez a fogyókúrázók Achilles sarka. Az éhségre sok tényező hat; mikor eszel, az ételek összetétele, a zsír, szénhidrátok, fehérjék, rostok és víz tartam. Ételeink rosttal történő dúsítása a jóllakottság érzetét adja, így ellen tudsz állni annak, hogy a szükségesnél több ételt fogyassz, az agyadnak azt az üzenetet küldik, hogy eleget ettél. Felhasználási javaslat: Belsőleg fogyasztva (naponta 1-2 alkalommal, maximum 7-21 gramm): 1 lapos evőkanálnyi (7 gramm) mennyiség 2dl folyadékba (lehet víz, tea, zöldség v. gyümölcslé) elkeverve, reggeli és/vagy vacsora előtt. Gyorsan idd meg, mert elég gyorsan kocsonyaszerű pép lesz belőle, úgy magába szívja a vizet. Főzéshez, sütéshez; a tészta megfelelő állományának elérése (1-2 kávéskanál psylliumot célszerű körülbelül 2dl folyadékban elkeverni, és ez után a tésztához keverni). Nettó tömeg: 300 g Összetevők: Útifű maghéj (Plantago ovata). *Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. Adagok száma a termékben: ~43 Átlagos tápérték 100 g termékben Energia: 722 kJ/180 kcal Zsír: - ebből telített zsírsavak: < 0,1 g Szénhidrát: - ebből cukrok: 0,9 g 0,6 g Élelmi rost: 85 g Fehérje: 1,1 g Só: 0,05 g A termék dióféléket, szezámmagot, glutént feldolgozó üzemben készült. Származási hely: India
Tárolás: száraz, hűvös helyen. Figyelmeztetés: Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
  • A termék használata során, ügyeljen a fokozott folyadékfogyasztásra
  • A termék 12 éves kortól alkalmazható
  • A termék vérhígítók melletti alkalmazásával kapcsolatban konzultáljon kezelőorvosával
  • Inzulinfüggő cukorbetegnél az inzulin dózisánák megváltoztatására (csökkentésére) lehet szükség, ha a beteg étkezés közben alkalmazza a készítményt
  • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában
  • A termék folyadék nélküli használata fulladáshoz, felfúvódáshoz, nyelőcső, vagy bélelzáródáshoz, illetve a széklet szárazzá válásához vezethet


Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.