Nature Cookta basic útifűmaghéj 150 g - vital-max

Nature Cookta basic útifűmaghéj 150 g - vital-max

1 639 Ft

Ajánlataink a termékre

 

Nature Cookta basic útifűmaghéj 150 g - vital-max

1 639 Ft
+ 1 890 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
vital-max.eu
Termékleírás
Konyhai felhasználása egészen a levesektől a desszertekig terjed, ételeink laktatóbbá válnak a gazdag rosttartalmú útifű maghéjnak köszönhetően. Az akár fehérliszt helyett is használható, sűrítésre, zselésítésre kiválóan alkalmas konyhai alapanyag rosttartalma rendkívül magas, ezért rostbevitelünk növelésére kifejezetten ajánlott. A Nature Cookta Útifű maghéj 99%-os tisztaságú. Létezik egy növény, mely Indiánból és Iránból származik, de egyre nagyobb ismertségnek örvend már hazánkban is. Ez a növény a psyllium husk, avagy az útifű maghéj. Főképp gyógyászati célokra használják, de ételeink elkészítésénél is sokoldalú felhasználási lehetőséget biztosít, segítve ezzel a rostdús táplálkozást, melyben igencsak hiányt szenvedünk manapság. Jótékony hatása nagy vízmegkötő képességének köszönhető: folyadékkal érintkezve zselészerű anyaggá válik, melynek fogyasztásával javíthatunk emésztésünk egyensúlyán. Kúraszerű alkalmazásához egy evőkanál útifű maghéjat keverjünk el 2 dl vízben vagy más folyadékban, és azonnal fogyasszuk el, hogy a zselésedés már a gyomorban kezdődhessen meg. Az emberi szervezetnek naponta körülbelül 35% rostbevitelre van szüksége. Egy átlagos embernél ez körülbelül 15%. Az útifű maghéj kitűnő megoldás a napi rostbevitel növeléséhez, hiszen körülbelül 85%-a rost. Így ha ételeink egy részében felhasználjuk, már nagyon sokat segítünk szervezetünknek. Konyhai felhasználása egészen a levesektől a desszertekig terjed, ételeink laktatóbbá válnak a gazdag rosttartalmú útifű maghéjnak köszönhetően. Paleós kenyereknél gyakran előfordul, hogy vizessé válik a tészta. Ez megelőzhető útifű maghéj használatával. A kenyérre kenhetünk maghéjjal dúsított vajat, pástétomot, esetleg fűszeres olajt, és máris készen van a rostban gazdag reggeli. Müzlibe szintén keverhető. Leves főzésénél rántás helyett is használhatjuk, sőt, főzelékek sűrítésére fehérliszt helyett is. Akár teljes mértékben helyette, vagy csak egy részével elkeverve. Tésztaételeink szószainak sűrítésére is kiváló. Előnye, hogy teljesen jól elkeverhető hideg folyadékban is, emiatt kitűnő lehetőség főzés nélküli pudingok elkészítéséhez: például gyümölcsös, diós, mandulás keverékhez keverjünk kókusztejszínt, esetleg almalében áztatott mazsolát, és annyi maghéjat, hogy puding állagú masszát kapjunk. Nem csak finom, hanem rendkívül egészséges desszertet kapunk végeredményként.

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.