Pisztácia hántolt, sótlan, 100g

Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Pisztácia hántolt, sótlan, 100g

1 570 Ft
+ 1 790 Ft szállítási díj
Szállítás: max 3 nap
irány a bolt »
bulkshop.hu
Termékleírás
A pisztácia jellemzőiA pisztácia komoly L-arginin forrás, ami azért fontos, mivel ez az aminosav a test sok folyamatának működésében fontos szerepet tölt be. Hatással van többek között az anyagcserére, és segít megakadályozni, hogy az erek falán koleszterin rakódjon le.
A pisztáciában jelenlévő zsírok a „jó zsírok, egyszeresen telítetlen zsírsavak, tehát nem rakódnak le és könnyen elégnek. Ha rendszeresen a napi étrendünkbe foglaljuk, segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, csökkenti a koleszterinszintet, segítheti csökkenteni magas vérnyomást.
A pisztácia sok antioxidánst tartalmaz, ezáltal védi a test sejtjeit a káros behatásokkal szemben. Antioxidánsai az A-, E-vitamint és a lutein.
Gazdag fehérjében is. 100g pisztácia 21g növényi fehérjét tartalmaz.
Ásványi anyagok közül kalciumot, magnéziumot, vasat, rezet is tartalmaz.
A pisztácia történeteEleinte Ázsia nyugati vidékein termesztették, majd Közép-Iránon keresztül eljutott a Földközi-tenger környéki országokba. A Római birodalom terjeszkedésének hatására ekkorra már egész Európában elterjedt.
Legismertebb pisztáciát termelő országok: USA/San Joaquin-völgy, Irán, Törökország, Szíria, India, Pakisztán.  
Legismertebb faja a Pistacia vera, egy gyümölcsöző fa, mely Szíriából, Görögországból, Iránból és Nyugat-Ázsiából származik. A pisztácia fa nem tűri a nagy nedvességet, a párát, de jól viseli a meleget és általában csak kétévente terem.
A pisztácia akkor érett, amikor a héja hosszában megnyílik. A meg színe változatos, a sárgától a zöldig. A mély zöld színű mag a legértékesebb. 100 gramm pisztácia tápértéke:  Energia KJ-ban: 2298  
Energia Kcal-ban: 556    
Zsír: 46g    
 - amelyből telített zsírsav: 4,3g    
Szénhidrát: 13,6g    
 - amelyből cukor: 7,5g    
Fehérje: 21,3g    
Só: 0,01g    

Származás: India Recept: pisztáciás sütemény
A pisztáciás sütemény hozzávalói 50 g kukoricaliszt 
230 g pisztácia 
1 csipet só 
20 g kristálycukor 
3 db tojás 
2 evőkanál reszelt citromhéj 
1 kávéskanál sütőpor 
1/2 kávéskanál szódabikarbóna  A pisztáciás sütemény elkészítése

Melegítsük elő a sütőt, kb. 180 fokra és készítsünk elő egy sütőpapírral kibélelt  kisebb tepsit. Fél percre mártsuk forró vízbe a pisztáciát, hogy a héját egy konyharuhával le tudjuk dörzsölni.
Egy edényben turmixoljuk össze a pisztáciát a cukorral. Keverjük hozzá a tojássárgákat, és a többi hozzávalót, végül a habbá vert tojásfehérjét is lazán forgassuk bele. A tésztát terítsük szét a tepsiben és 20-25 perc alatt süssük meg. Ha már teljesen kihűlt, csak akkor vágjuk fel.
 

 RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST  

                                                                  TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA Cikkszám: 20038

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.