Pisztácia sós, pörkölt, 250g

Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Pisztácia sós, pörkölt, 250g

2 670 Ft
+ 1 790 Ft szállítási díj
Szállítás: max 3 nap
irány a bolt »
bulkshop.hu
Termékleírás
A pisztácia jellemzői
A pisztácia komoly L-arginin forrás, amit a kutatók csodamolekulának tartanak, ez ugyanis testünk sok folyamatának működésében fontos szerepet tölt be.  
A pisztáciában jelenlévő zsírok a „jó zsírok, egyszeresen telítetlen zsírsavak, tehát nem rakódnak le és könnyen elégnek. Ha rendszeresen a napi étrendünkbe foglaljuk, segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, segítheti csökkenteni magas vérnyomást.
Antioxidánsokat tartalmaz.
Vitaminok közül A-, E-vitamint, luteint tartalmaz.
Ásványi anyagok közül kalcium, magnézium, vas és réz tartalma említésre méltó.

 A pisztácia történeteEleinte Ázsia nyugati vidékein termesztették, majd Közép-Iránon keresztül eljutott a Földközi-tenger környéki országokba. A Római birodalom terjeszkedésének hatására ekkorra már egész Európában elterjedt.
Legismertebb pisztáciát termelő országok: USA/San Joaquin-völgy, Irán, Törökország, Szíria, India, Pakisztán.  
Legismertebb faja a Pistacia vera, egy gyümölcsöző fa, mely Szíriából, Görögországból, Iránból és Nyugat-Ázsiából származik. A pisztácia fa nem tűri a nagy nedvességet, a párát, de jól viseli a meleget és általában csak kétévente terem.
A pisztácia akkor érett, amikor a héja hosszában megnyílik. A meg színe változatos, a sárgától a zöldig. A mély zöld színű mag a legértékesebb. 100 gramm pisztácia tápértéke: Energia KJ-ban: 2542    
Energia Kcal-ban: 613    
Zsír: 49g    
 - amelyből telített zsírsav: 6,1g    
Szénhidrát: 19g    
 - amelyből cukor: 16g    
Fehérje: 21g    
Só: 2g    

Recep t: pisztáciás sütemény
A pisztáciás sütemény hozzávalói
50 g kukoricaliszt 
230 g pisztácia 
1 csipet só 
20 g kristálycukor 
3 db tojás 
2 evőkanál reszelt citromhéj 
1 kávéskanál sütőpor 
1/2 kávéskanál szódabikarbóna 
A pisztáciás sütemény elkészítése

Melegítsük elő a sütőt, kb. 180 fokra és készítsünk elő egy sütőpapírral kibélelt  kisebb tepsit. Fél percre mártsuk forró vízbe a pisztáciát, hogy a héját egy konyharuhával le tudjuk dörzsölni.
Egy edényben turmixoljuk össze a pisztáciát a cukorral. Keverjük hozzá a tojássárgákat, és a többi hozzávalót, végül a habbá vert tojásfehérjét is lazán forgassuk bele. A tésztát terítsük szét a tepsiben és 20-25 perc alatt süssük meg. Ha már teljesen kihűlt, csak akkor vágjuk fel.

 

 RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST  

                                                                  TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA Cikkszám: 20038

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.