RAPUNZEL Bio kusz-kusz (Cous-Cous) (500g)

RAPUNZEL Bio kusz-kusz (Cous-Cous) (500g)
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Rapunzel Bio különleges tészták, kusz-kusz 500 g

1 755 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
netbio.hu

Árdiagram

Áttekintést kaphat a termék árának alakulásáról.
 
minimum ár
 
átlagár

Árfigyelő

Árfigyelő szolgáltatásunk értesíti, ha a termék a megjelölt összeg alá esik.
Aktuális legalacsonyabb ár: 1 755 Ft

További termékek a kategóriából

További RAPUNZEL termékek: RAPUNZEL Magvak

BiOrganik Bio árpa (500g) Magvak 760 Ft-tól BiOrganik Bio árpa (500g) BiOrganik Bio bulgur (500g) Magvak 1 020 Ft-tól BiOrganik Bio bulgur (500g) BiOrganik Bio búza (500g) Magvak 670 Ft BiOrganik Bio búza (500g) BiOrganik Bio hajdina (500g) Magvak 1 240 Ft-tól BiOrganik Bio hajdina (500g)
Termékleírás
Bio mag Igen
Tömeg 500 g

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Ellenőrzött, ökológiai gazdákodásból származó aprított, előfőzött keménybúzából.

Az észak-afrikai hagyományos gabona könnyű étel, különösen gyermekek számára. Sokoldalú felhasználás, ideális kiegészítője a csicseriborsónak, jól illik főzelékekhez, pikáns szószokhoz.

Elkészítés, alapszabályok: áztatás és szakaszos gőzölés

A jó kuszkusz a készítés során többszörösére duzzad, de nem válik ragacsossá vagy csomóssá. Ha betartunk néhány alapszabályt, lágy, illatos és pergős lesz. (A dobozon szereplő használati utasítások többnyire rosszak. )

A kuszkuszt széles tálban bőséges hideg vízzel öntjük fel. Néhány perc múlva a vizet leöntjük róla, s húsz percig pihentetjük, hogy elkezdje megszívni magát a vízzel. (Ha van nagyobb szűrőnk, az is jó, ha abba tesszük, s néhány percig átfolyatjuk rajta a vizet. ) Pihenés alatt időről időre nedves kézzel gereblyézzük át, lazítsuk fel a kuszkuszt.

Ezután a hús főzőleve (vagy egyszerűen csak gyömbéres, sáfrányos, kurkumás sós víz) fölé gézzel vagy laza szövésű konyharuhával bélelt szitát helyezünk, s beleöntjük a kuszkusz felét. Amint átjárta a gőz (5 perc), rászórjuk a másik felét, s gondosan elsimítjuk, morzsolgatjuk, fellazítjuk. Nedves ruhával letakarjuk a szitát, kicsire állítjuk a lángot, húsz percig hagyjuk gőzölődni.

Húsz perc után levesszük a szűrőt, megpermetezzük a kuszkuszt egy pohárnyi hideg vízzel, kávéskanálnyi sóval, majd szment (lásd: Kuszkusz ? az étel, külön keret) morzsolunk bele. Használhatunk olívaolajat is, ettől kicsit feszesebb lesz az állaga.

Tíz percig állni hagyjuk, majd visszatesszük gőzölődni, újabb húsz percre. A végén még egyszer enyhén vizezzük és vajazzuk. A víz helyett használhatunk húslevest is. Akkor jó, ha a kuszkusz lágy és pereg, nem szabad száraznak lennie.

Édes kuszkusz (keszkszu szeffa)

Apró kuszkuszból készül (ezt hívják ?szeffának?), forrón tálaljuk, igen jól illik hozzá egy pohár narancsvirággal illatosított tej.

Fél kg átgőzölt kuszkuszba belemorzsolunk 60 gr vajat és két evőkanál cukrot. Jó alaposan fellazítjuk. Kitesszük egy tálra, meghintjük porcukorral és fahéjjal. Mazsolát és pirított mandulát, vagy datolyát és durvára vágott diót adunk hozzá. Tálaláskor mézet, további szárított gyümölcsöket, gárnátalmamagot, szőlőt, pirított magvakat teszünk az asztalra, melyekből mindenki ízlése szerint vehet hozzá.

Összetevők: Durumbúza* (zúzott, előfőzött)
*=ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.

Kiszerelés: 500 gr

Így is ismerheti: Bio kusz kusz Cous Cous 500 g, BiokuszkuszCousCous500g, Bio kusz kusz (Cous Cous) (500g), Biokusz-kuszCous-Cous500g, Bio kusz-kusz (Cous-Cous) (500 g)

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.