Rédei Kertimag Zrt Rédei Bio zsázsamag csíráztatásra

Ajánlataink a termékre

 

Rédei Kertimag Zrt Rédei Bio zsázsamag csíráztatásra

699 Ft
+ 1 390 Ft szállítási díj
Raktáron
irány a bolt »
zoldbolt.hu
Termékleírás
Kiszerelés 30 g
gtin 5999036819012
Gyártó Rédei Kertimag Zrt.
Öko cimkék Bio, Hazai, Hulladékszegény
Várható beérkezés 5-7 munkanap
Árukereső.hu Export kategória Étel-Ital > Magvak
POLC 1B04f(11)
árgép.hu szállítási idő Raktáron
shipping_weight 0.045

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Bio zsázsamag csíráztatásra vagy mikrozöldnek. Egészséges, vitamindús, kert nélkül is növeszthető szuperélelmiszer!
"Napi vitaminadag csíranövényekből, mikrozöldekből"
Lepidium sativum

"Melyik az az élelmiszer, amelyet lakásban lehet termelni talaj nélkül, egy héten belül be lehet takarítani, és amelyet egyaránt szeretnek a gyerekek, a kutyák, a lovak és a férjek?
Mi az ami el tudja látni friss zöldséggel a családot egész évben, évszaktól függetlenül, és emellett még az élelmiszerekre fordított kiadásainkat is nagyban csökkenti?
Melyik az az élelmiszer, amely egyszerűen termelhető hulladékok nélkül, fogyasztható nyersen vagy főzve, finom önmagában vagy izgalmas receptek alkotórésze lehet?
Ezekre a kérdésekre a válasz: A CSÍRA . "
( Mark M. Braunstein: Csírakert a konyhában )

A zsázsacsíra kiválóan fogyasztható vajaskenyérrel, salátákban, levesekben, müzliben. Jellegzetes, kissé kesernyés ízű csíranövény.
Sok vitamint tartalmaz: A, C, E, béta-karotin. Telítetlen zsírsavtartalma hatásos a szív és érrendszeri betegségek megelőzésére. Klorofilja vértisztító. Általános immunerősítő. Emellett enyhe vízhajtó, izomgörcsoldó, gyulladáscsökkentő, sőt potencianövelő hatásáról is ismert.

Vetés: egész évben.
Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál mag elegendő.
A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: kb. 20°C fok, öntözés naponta.
Csírázási idő: 2-4 nap.

Figyelem, a zsázsa csíráztatása eltér a többi fajta csíranövény elkészítésétől!
Ez egy különleges csíra mivel sok víz hatására bezselésedik, és akkor megáll a csírázás. Vagyis csak azt kell elkerülnünk, hogy bezselésedjen. Keressünk otthon egy egyenes aljú tálat, a legjobb egy tiszta agyag cserépalátét. A tálat azért nedvesítjük be, hogy a magok azonnal tapadjanak le a tálba, és annyi magot szórunk bele, hogy egy rétegben legyenek a magok a tál alján. Nem áztatjuk a magokat, mint ahogyan a többi fajtát szoktuk.

Majd vesszük a szórófejes flakont és lehelet vékonyan befújjuk a magok tetejét (ez 5-6 fújást jelent). A tálat olyan helyre tesszük, hogy el tudjon párologni a felesleges nedvesség szobahőmérsékleten. Ha ezt este végeztük a következő permetezés reggel lesz, szintén 5-6 fújás. Napi 2x permetezünk, amikor már a csírák nagyobbak 3-4naposak, lehet növelni a permetezés mennyiségét háromszorosára.
Amikor már szép rétünk (6-8nap) van a tálka alját is permetezhetjük hogy a gyökerek is kapjanak vizet, most sem öntözzük vízsugárral mert a növény szára nagyon vékony és lehajlik.

Hogyan csíráztassuk a zsázsamagot Rédei csíráztató üvegedényben ?

Az elején többször mossuk át a zsázsa magot. A korábban leírt kocsonyásodás eltömítheti a lyukakat és azért áll vízben a mag. Ezt kell megszűntetni akár gyakoribb mosással, kevergetéssel. Kézzel a lefolyó szita részen át kell mozgatni a magokat. Még a csíráztatás későbbi szakaszában se álljon sok vízben a mag, mivel az okozza a rohadást.

Kevés vízzel, csak finoman bepermetezve nedvesítsük.

Ajánljuk még ezt a kis videót a zsázsa csíráztatásával kapcsolatban!
Ha nem töltődik be a videó, IDE kattintva tekinthető meg.

Csíranövények sorozatunkban olyan BIO vetőmagokat kínálunk, melyek pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre.
Ugyanazokból a BIO magokból készíthetünk mikrozöldségeket is 8-18 nap alatt. Ha a zsázsa csíráztatásával gondjaink támadnak, a mikrozöldség-termesztés egy könnyen megoldható alternatívát jelenthet!


Ehhez egy 6-8 cm magas tálcára van szükségünk, melyből le tud folyni a felesleges víz. A tálcát megtöltjük 3-5 cm vastag földréteggel. Egyenletesen rászórjuk a magokat, lesimítjuk és megöntözzük, majd vékony (0,5 cm) földréteggel betakarjuk. A mag méretétől függően 1-2 evőkanál vetőmagot szórunk egy 20 x 20 cm nagyságú felületre. A retekmagból többet szórunk, a brokkoli magból pl. kevesebbet, mivel abban kétszer annyi szem található 1 g vetőmagban. A tálcákat tartsuk világos helyen, de ne érje direkt napsütés őket. Kerüljük a túlöntözést, finom permetszerű öntözéssel nedvesítsük be a tálca felületét szükség esetén.
Amikor a csíranövényeknek megjelentek az első igazi levelük ollóval levágjuk a föld felszínén és átöblítés után már fogyaszthatjuk is.

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.