Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Szezámmag 500g

1 590 Ft
+ 1 790 Ft szállítási díj
Szállítás: max 3 nap
irány a bolt »
bulkshop.hu
Termékleírás
A szezámmag jellemzőiA szezámmag telítetlen zsírsavakat nagy arányban tartalmaz, tömegének több mint felét olaj teszi ki.
Jelentős mennyiségű A-, B1-, B2-, E-vitamin van benne.
Kalciumban különösen gazdag, de más ásványi anyagoknak, így például káliumnak, foszfornak, magnéziumnak, vasnak is bőséges forrása.
Lecitin-, szezamintartalma miatt a fogyasztása a magas koleszterinszintűeknek különösen előnyös, szív- és érvédő táplálék, mivel koleszterincsökkentő hatású illetve akadályozza az érfalakon a plakk-képződést.
Olaja gazdagabb kalciumban, mint például a tehéntej, így fogyasztása fontos szerepet játszhat a csontritkulás megelőzésében és gyógyításában. A szezámmag felhasználásaSzámtalan édes és sós ételféleség gazdagítható vele. Nyersen és pirítva felhasználhatjuk kenyerekben, péksüteményekben, házi süteményekben, salátákhoz, müzlikbe, panírozáshoz, szinte bármilyen ételt megszórhatunk vele. Ha a magokat kicsit megőröljük, a tápanyagai jobban hasznosulnak.
A szezámmag történeteA szezám már ötezer évvel ezelőtt, az ókori Indiából is Kínán és Japánon keresztül terjedt el a mediterrán éghajlati öv országaiba. A szezámmagot az ókorban is mindenhol ismerték és nagyra becsülték. Ma már Ázsia, Afrika, Közép- és Dél-Amerika trópusi éghajlatú országaiban igen elterjedt a termesztése.
A szezámmagot az összetevői rendkívül értékes táplálékká teszik.
Már az ókorban is gyógyhatásúnak tartották; általános gyengeség, szívelégtelenség, epe és májbántalmak esetén használták. Szezámmag-vaj készítése - rövid videó 100 gramm szezámmag tápértéke: Energia KJ-ban: 2710    
Energia Kcal-ban: 656    
Zsír: 60g    
 - amelyből telített zsírsav: 6,7g    
Szénhidrát: 2,1g    
 - amelyből cukor: 1,6g    
Fehérje: 23g    
Só: 0,03g    
 Receptek szezámmaggal Szezámmagos sós ropogós
Szezámvaj
Kendermagos humusz eperhab desszerttel
Reggeli kása gazdagon  
Körte szezámbundában  
Tahinitrüffel  
Csicseriborsós egyben sült  
Jóféle magvakkal töltött ünnepi rolád avagy töltött fasírt


 
Szezámsó Mivel a konyhában a sót naponta használjuk, érdemes szezámsót készítenünk.
Száraz serpenyőben külön-külön pirítsunk meg 1 evőkanál sót, majd 14 evőkanál szezámmagot. Amikor pattogni kezd, azonnal vegyük le a tűzről. A sóval összekeverve mozsárban pépesítsük.


  RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST  

                                                                  TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA    Cikkszám: 20042

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.