Vörös Kardamom szárított 50g/csomag

Ajánlataink a termékre

 

Vörös Kardamom szárított 50g/csomag

2 990 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
shop.manilia.hu
Termékleírás
Kiszerelések 50 g/csomag
Futárszolgálat Csomagpontra akár 990,- Ft-ért, előreutalás esetén!
Vegetáriánus/vegán A termék vegán!

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

A vörös kardamom a gyömbérfélék családjába tartozó, a Himalája keleti részén őshonos növény. Termése nagyobb és sötétebb, mint a zöld kardamomé, íze pedig füstösebb, mentolosabb.

A vörös kardamomot évszázadok óta használják a keleti konyhákban, különösen az indiai gasztronómiában. Intenzív aromája miatt kiválóan illik húsokhoz, pörköltekhöz, levesekhez és rizses ételekhez. A vörös kardamom hüvelyestül vagy őrölve is felhasználható, de a maximális ízhatás érdekében érdemes használat előtt megőrölni.

A vörös kardamom termesztése munkaigényes, mivel a terméseket kézzel kell szedni és szárítani. Az érési folyamat három évig tart, és egy növény 10-15 évig terem.

A vörös kardamom nemcsak ízletes fűszer, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik. Gazdag antioxidánsokban, amelyek segítenek megvédeni a szervezetet a szabad gyökök káros hatásaitól. Emésztésjavító hatása is ismert, segíthet a puffadás, a gyomorégés és az emésztési problémák enyhítésében. A vörös kardamom antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, így légúti betegségek kezelésére is alkalmas.

A vörös kardamom, más néven nepáli kardamom a gyömbérfélék családjába tartozó, a Himalája keleti részén őshonos növény. Termése, mely sötétebb vörösesbarna színű és nagyobb, mint a zöld kardamomé, jellegzetesen füstös, mentolos aromával rendelkezik, és kevésbé édes, mint a közismert zöld változat. A vörös kardamomot évszázadok óta használják a keleti konyhákban, különösen az indiai gasztronómiában, ahol nélkülözhetetlen összetevője a garam masala nevű fűszerkeveréknek. Intenzív, ugyanakkor kiegyensúlyozott aromája miatt kiválóan illik húsokhoz, pörköltekhöz, levesekhez és rizses ételekhez, de ízesíthetünk vele lencsés fogásokat, zöldségeket, sőt, desszerteket is. A vörös kardamom hüvelyestül vagy őrölve is felhasználható, de a maximális ízhatás érdekében érdemes közvetlenül felhasználás előtt megőrölni a magokat. A vörös kardamom termesztése munkaigényes folyamat, mivel a terméseket kézzel kell szedni és szárítani. Az érési folyamat három évig tart, és egy növény 10-15 évig terem. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy a vörös kardamom a sáfrány és a vanília után a világ harmadik legdrágább fűszere. A vörös kardamom nemcsak ízletes fűszer, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik. Gazdag antioxidánsokban, amelyek segítenek megvédeni a szervezetet a szabad gyökök káros hatásaitól. Emésztésjavító hatása is ismert, segíthet a puffadás, a gyomorégés és az emésztési problémák enyhítésében. A vörös kardamom antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, így légúti betegségek kezelésére is alkalmas. A benne található illóolajoknak köszönhetően serkenti az emésztőenzimek termelődését, és elősegíti az ételek gyorsabb lebontását.

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.